Tehničko obezbeđenje - Alarmni sistemi
Alarmni sistemi štite od svake moguće neželjene situacije: provale, loma stakla, požara, curenja gasa ... koristeći različite vrste senzora.

Vrlo je bitno provalu detektovati u najranijoj fazi – pri pokušaju obijanja vrata, prozora ili razbijanja stakla. Za to koristimo magnetne kontakte i detektore loma stakla. Pomoću infracrvenih senzora štitimo prostor unutar objekta ili u njegovoj blizini jer oni detektuju prisutnost toplote kojom zrači ljudsko telo. Ukoliko se radi o magacinima iznad 35 do 40 m dužine sa većim brojem prozora, najčešće se koriste infracrvene barijere za zaštitu perimetra iznutra. Barijere reaguju na prekid snopa bilo gde na štićenom pravcu.

Svi detektori koriste napredne tehnologije obrade signala, čime se postiže pouzdanost u radu, i maksimalno se sprečava pojava "lažnih alarma".

Alarmni sistemi deluju preventivno. Provalnici deluju linijom manjeg otpora – spoljašnja sirena će ih vrlo verovatno udaljiti od Vašeg objekta. Ako do provale ipak dođe, uključuje se snažna sirena ( 120 dB ) i svetlosna signalizacija. Eventualni pokušaj njenog onesposobljavanja neće uspeti ako ugradite sirenu sa sopstvenim napajanjem, koja pri pokušaju presecanja kabla kojim je povezana sa centralom, odmah počinje da svira. Svetlosna signalizacija će pomoći da se noću lakše locira objekat u alarmu.

Da bi instalater servisirao sistem, neophodno mu je prisustvo korisnika, koji će prvi pristupiti sistemu i isključiti ga. Na taj način se onemogućava bilo kakva zloupotreba od strane inženjera, projektanta i instalatera.

Vrlo je bitno za korisnika da bude obavešten o stanju na svom objektu. Telefonska dojava omogućava slanje četiri govorne poruke na 4 telefonska broja...